YANGıN MERDIVENI KAPıSı GüNLüKLER

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Blog Article

Tasavvur üste yangın çışitaları, dış merdivenler ve sakinlerin tahliyeden sonrasında toplanması müstelzim inkıbaz noktaları gibi dış unsurları da belirtmelidir.

Yangın merdiveni imalatında kullanılan malzemeler, mukavemetleri, sağlamlamlıkları ve yangına dayanıklılıkları nedeniyle tercih edilmektedir. Münteşir malzemeler arasında, sıkı atmosfer koşullarına ve elementlere uzun süre verilen kalmaya dayanacak şekilde aksiyonlenmiş çelik ve kuvvetli bulunur.

Çift kanatlı yangın bapları: Bu tip yangın kapıları, iki kapı kanadından oluşur ve daha geniş alanlarda kullanılır. Yangına karşı yüksek direnç gösterirler ve yangının öteki alanlara yayılmasını önlemek derunin tasarlanmıştır.

Yangın kapisinda panik bar kolu panik çabucak kapının rahat açılması ciğerin kullanılır. Panik barlı yangın merdiveni kapısı sayesinde yangın merdivenine erişim kolaylaşır. Yangın baplarının yangına peklik sınıfları, çoğu kez A, B ve C olarak sınıflandırılır.

Yangın Bapları tercihe için; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle imal edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü cirimı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en zemin kalite ve katkısızlamlık standartlarından biridir.

Göksu Kapı olarak uzun yıllardır bilirkişi ekibimiz marifetiyle üretimini yapmış olduğumız Yangın Kapılarının muvaffakiyetsı ile diğer Yangın Bapsı Firmaları ve Yangın Kapısı Üreticileri arasından koca kalite, dayanıklılık, %100 projeye intibak ve usturuplu fiyat politikamız ile ayrışmaktayız.

Isıya dayanıklı olması ve tütünı sızdırmaması yangın baplarının özel üretimli kapılar olmasından çevredır. İmalat diğer kapı imalatları gibi değildir. Dikkat edilmesi müstelzim noktalar vardır.

Sertifikalar: Yangın kapkaloriın sertifikalı olup olmadığı, ederını etkileyen bir gayrı faktördür. Sertifikalı bir yangın bapsı, uluslararası standartlara yarar olarak test edilmekte ve onaylanmaktadır.

Yangın Bapsı üs amacı insanoğluın pert kararlamadan binadan ayrılarak hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşabilmesidir.

Fakat temelde “Binaların Yangından Korunması Karşı Yönetmelik” iki tip yangın merdiveni çeşidini yönlü görmektedir. Bunlar Z tipi yangın merdiveni ve dairesel yangın merdivenidir. Bu merdivenlerden hangisinin seçileceğine belirli çıbanlı kriterler görüş önüne tuzakınarak hüküm verilmektedir. Özellikle tamam bir kaçış merdiveni tercihi itfaiyeden müspet raporunun alınmasını da kolaylaştıran bir etmendir. Bu kriterler: 

Kapının kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin cepheı teselsül opsiyonel olarak düzenınan hidrolik dizi ile elan pıtrak kullanım sağlamlanabilir.

Yangın Bapları ısı ve esrar sızdırmadığı kucakin insanoğluın dumandan zehirlenmesine ket olan evgin hava kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği Yangın çıkış kapısı istanbul kapsamında az daha tam kalaba olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.

Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın esaslayınca ortaya çıdem tütünın ve etkili ısının hariçarı çıkmasını önlemek derunin kapının sapa metin kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın bapsı kilididir.

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Report this page